Mes domimės, sekame, kokios Europos ir pasaulio tortų ir pyragaičių dekoravimo tendencijos, mokomės iš geriausių profesionalų ir, žinoma, lyginame savo kuriamus tortus su konditerijos mados diktatoriais.

Šiame bloge aptarsime kelias tendencijas, kurias nurodo JK ir kitų Europos šalių konditerijos meistrai. O mums ypač smagu, kad visas jas galime iliustruoti savo darbais! Tai reiškia, kad mūsų klientai šventinius stalus jau 2020 m. puošė taip, kaip pvz. britai dar tik planuoja 2021!

Daugau vaizdų ieškokite https://bijola.lt/tortu-desertu-galerija/

Spalvos

Nors 2021 m. „Pantone“ metų spalva yra ir „Ultimate Grey“, ir „Illuminating“ (ryškiai geltona), kurios yra orientuotos į optimizmą, taip pat galime pažvelgti į numatomas populiarias spalvų paletes, ypač pavasario / vasaros sezonui. Remiantis „Pantone“ spalvų tendencijų akcentais, bus trys paletės atspalviai:

Vasaros puokštė – susidedanti iš gaivių gamtos spalvų, pavyzdžiui, blyškių žiedlapių kartu su egzotiškais rausvais ir žolelių žalumu.

Svaiginantis – susideda iš ryškių geltonos ir akvarelinių atspalvių, kuriant kontrastą saldžių levandų spalvai, rausviems ir žaliems atspalviams.

„Power Surge“ – įgalinančios, sodrios ir gyvybingos spalvos, suteikiančios žavesio ir kontrasto.

Gėlės

2019 ir 2020 m. stebėjome gyvų augalų dominavimą tortų puošyboje. Šiais metais posūkis link džiovintų ar šaltyje džiovintų augalų. Šias džiovintas gėlių puokštes galima kurti iš eukalipto, pampos žolės ar palmės lapo. Romantiškiems pobūviams tiks lauko gėlės, ypatingoms šventėms smagu priderinti torto puošybai gėles, primenančias, pvz. nuotakos puokštę. Natūralios įvairiai džiovintos gėlės – ryški 2021 m. tendencija!

Malonumų dėžutės

Saldūs skanėstai, kurie tilpo į mielą dėžutę, patogią siųsti, tapo ypač populiarūs per 2020 m. Uždarytiems karantine žmonėms tai tapo puikiu būdu dalintis, sveikinti, pakviesti draugą nusišypsoti, išreikšti meilę ar ilgesį. Gimtadieniams, jubiliejams, gimus vaikui, kad ir kokia būtų proga, ar net be jokios progos, malonumų dėžutės atidarymas tapo smagiu ritualiniu veiksmu daugelio namuose. Taigi, kodėl gi nesukūrus įspūdingų skanėstų, kurie turėtų net savas puošybos madas?

Įprasti keksiuko, širdelės, kitų formų pyragaičiai įkvepia ir išlaisvina konditerių fantaziją. Matysime vis kitokią puošybą metų švenčių progomis, žaidimą spalvomis, vis labiau personifikuotus pyragaičius, nes noras dovanoti ir perteikti asmeninę žinutę tik stiprės.

Tapyba

Pasirodžius 2020 m., labai greitai įsimenama tendencija tapyti sviestinį kremą paletės peiliu niekur nedings. Tiesą sakant, ji tik stiprės 2021 m. Tapyti įvairiais stiliais, pradedant gėlėmis ir baigiant marmuro efektais, tai yra vienas įgūdžių, kuriuos reikia įvaldyti. Skubame nuraminti tapytojus-mėgėjus, kurie dar tik imsis pirmojo torto: precizinių profesionalių įgūdžių stoką juk galima kompensuoti drąsiais potėpiais ir fantazija!

Smagi apdaila

Išbaigta ir lygi torto forma visada bus madinga, tačiau šiais metais apdaila nebūtinai turi būti tokia tiksli. “Kaimiškesnė”, „nebaigta“ apdaila tampa itin madinga, atskiros detalės pagamintos iš sviestinio kremo ir dailių elementų, pavyzdžiui, aukso lapų ir pabarstų, bet vėlgi, nėra tiksli išdėstymu, neturi simetrijos ar aiškiai matomos sistemos. Tai linksmi tortai, kuriuos dekoruoti tiesiog smagu – mažiau kankina linijos, o tekstūros nelygumai nekelia nereikalingo streso.

Izomaltas

Ne tik gėlės gali puošti tortą! Izomalto dekoracijos 2021 m. padarė didžiulį įspūdį – neliko abejingų. Izomaltas – saldiklis, iš kurio karštos masės formuojami įvairūs papuošimai, primenantys stiklo ar ledo figūras. Visada efektingi tortai, su jais šventė tikrai prasidės nuo “wow” momento! Neabejokite, visuose pokalbiuose atsiras vietos taip įspūdingai puoštam tortui.

https://bijola.lt/produktas/baltas-su-karuna/