Svajinga, saulėta, šilta vasara visus metus lieka mūsų prisiminimuose. Savo nauju tortu „Vasaros dvelksmas“ mes padėsime jums visus metus tarsi iš naujo patirti pačias nuostabiausias vasaros akimirkas.

Įspūdingo skonio torto pagrindas – braškių skonio japoniškas biskvitas, pagardintas  kokoso musu su  mango ir braškių kiuli, bei krembriule su mangais ir pasiflorais. Taip apie tortą pasakoja mūsų patyrę konditeriai, o mes pabandykime detaliau suprasti, kokį skonio šedevrą galime įsigyti kiekvienai šventei.

„Vasaros dvelksmas“ tortas

 Musas (pranc. „mousse“ – liet. „puta“) – tai tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas, saldus desertas, gaminamas iš vaisių, uogų sulčių, vynuogių vyno, šokolado, kavos, kakavos ir kitų komponentų. Dėl tekstūros, lengvumo, gaivaus skonio putėsiai vis labiau įsitvirtina konditerijos viršūnėje ne tik kaip atskiras desertinis patiekalas, bet ir kaip tortų sudėtinė dalis. „Vasaros dvelksmui“ žengėme dar toliau, putėsiams panaudodami kokosą. Kiuli – taip pat iš garsiosios prancūzų konditerijos atėjęs terminas, reiškiantis uogų ir vaisių tyrių bei šviežių uogų vientisą mišinį, kuris lengvai sustingęs, bet toli gražu nepasiekęs želė drebučių lygio. Mūsų naujame torte kiuli gaminamas su mangais ir braškėmis – nerealus derinys. Visiems gurmanams žinomaskrembriule kremas paskanintas mangais ir pasiflorais.

„Vasaros dvelksmas“ torto pjūvis

„Vasaros dvelksmas“ – išties vasariškas tortas, kuriuo galite gardžiuotis visus metus, jei jums mieli vaisiai ir uogos, jei mėgstate lengvą skonį, jei ieškote saulėto skonio primenančio vasarą!