Šiltasis metų laikas – puikus metas ir svarbiausiai gyvenimo šventei, o nuo jos neatsiejamas ir saldus stalas, kuriam dažna jaunavedžių pora skiria vis dažniau itin daug dėmesio. Priežasčių šiai naujai vestuvių tendencijai yra nemažai. Įmantrūs, nekasdieniški saldėsiai suteikia daugybę gerų emocijų tiek vestuvininkams, tiek jų svečiams. Taip pat saldus stalas gali būti puiki proga originaliai bei tvariai įgyvendinti dalį vestuvių dekoro. Šias ir kitas idėjas įgyvendinti padės „Bijolos” tortų meistrai.

Šių metų vestuvinių tortų bei saldžių stalų tendencijos itin kontrastuojančios: atsiranda ir naujų saldėsių interpretacijų, tampančių vis labiau patraukliomis besituokiančioms poroms. Viena tokių – vadinamieji dekonstruoti tortai. Tokio tipo saldumynas patiekiamas ne kaip vientisas ir tradicinis kelių aukštų kepinys, o yra išskaidomas į kelias dalis, kurios gali būti skirtingo skonio, tačiau susietos vienodomis dekoro detalėmis. Populiarėja ir netradicinės spalvos: vis daugiau jaunavedžių vietoje tradicinių šviesių, baltų ar rausvų atspalvių renkasi skoningai blizgančias (itin madingas aukso spalvos dekoras!) dekoracijas, ryškias ar net tamsias spalvas.

Dviejų aukštų tortas su stovu ir Sugar Veil

Be to, ilgametės mados yra įvairiai interpretuojamos: pavyzdžiui, kurį laiką pamėgtas gyvas gėles ant tortų keičia džiovinti jų variantai. Tokį pokytį galima sieti ir su tvarumo tendencija, vis dažniau pastebima ir vestuvių šventėje. Tačiau anaiptol neprašausite pasirinkę ir jau kelis metus tendencingus variantus: vis dar populiarūs „nuogi” tortai, kurių dekoravimui nenaudojami glajai. Išskirtinumo tokiam kepiniui suteikia šviežių uogų bei vaisių papuošimai – sezoniškumas taipogi gali būti interpretuojamas kaip tendencija. Taip pat „nuogas” tortas neretai pertepamas kelių spalvų kremais, suteikiančiais dar didesnį išskirtinumą.

Norint išvengti skubėjimo ir streso, vasarą vykstančioms vestuvių šventėms itin svarbu pradėti ruoštis iš anksto. Tiek saldaus stalo vizijos sukūrimas, tiek skanėstų gamyba gali užimti laiko, tad „Bijola” padės pasirūpinti kiekviena detale nuo saldaus stalo planavimo iki saldumynų gamybos ir pristatymo į šventės vietą. Saldumynų gamybai naudojame natūralią, vietininkų ūkininkų užaugintą produkciją. Esame sukaupę daugybės metų patirtį dirbant su išskirtinėmis vestuvių šventėmis, taip pat konsultuojame individualiai, siekdami padėti išsirinkti tinkamiausią saldumynų variantą specialiai jūsų šventei – esame pasiryžę įgyvendinti unikaliausias idėjas.

Vestuvinius tortus galite užsisakyti čia