Kokius tortus rinksimės 2024 metais: mados ir tendencijos
Keliaujame po tarptautines parodas, bendraujame su Europos konditerijos lyderiais, stebime, ką ir kaip renkasi mūsų klientai ir norime pasidalinti savo patirtimi ir įžvalgomis, ką rinksimės 2024 metais. Aptarkime skonių ir dekoravimo madas, kuriomis seksime ateinančiais metais.
Vaikystės skonio ilgesys
Nostalgija, vaikystės prisiminimai, šeimoje puoselėtos tradicijos – viskas atgimsta mėgaujantis pažįstamu, jaukius, namų jausmus keliančiu skoniu. Mūsų asortimente jau du dešimtmečius esantys tortai nepraranda populiarumo. Ta pati tendencija stebima ir kitose šalyse. Sutikime, kad gyvename neramiais laikais, nesąmoningai ieškome saugumo jausmo, kurį dažnai randame namų šilumoje, šeimos prieglobstyje, vaikystės prisiminimuose. Nostalgija praeičiai – bendra tendencija, stebima rūbų mados, interjero dizaino ir kitose srityse. Tačiau yra ir pokyčių – tradicinis skonį papildo modernus akcentas. Tortų ir desertų gamyboje tai gali būti puošyba ar papildomas, maloniai netikėtas priedas, pvz. vaisius ar uoga.
Stiliaus vienybė ir skonio įvairovė
Vis labiau žmonės nori stilingų švenčių: pasirenkamos temos, atitinkamai dekoruojamas stalas, smalsumas ir atvirumas kitoniškumui kviečia patirti ir mėgautis skonio įvairove. Taip tortams ir desertams tenka ypatingas vaidmuo – plačios dekoravimo galimybės, pereinančios į vizualaus meno sritį, neišmatuojami skonio vandenynai.
Mūsų klientai žino, kad įvairioms progoms rekomenduojame ne tik tortą, bet visą saldų stalą: desertus, pyragaičius, kitus gaminius. Jie atspindi ne tik skonio įvairovę, bet ir tobulai dera puošybos ir stiliaus elementais. Noras mėgautis ir patirti skirtingus skonius tik stiprės, todėl mūsų konditeriai pasirengę Jus nustebinti ir pradžiuginti.
Pistacijų banga ritasi per Europą
Sunku paaiškinti augantį pistacijų populiarumą, tačiau šių riešutų ar jų skonio galima rasti ne tik konditerijos kepiniuose, bet ir kavoje, gėrimuose. Mes taip pat galime patvirtinti kylantį susidomėjimą ir norą ragauti gaminius su šiais išraiškingumo ir subtilumo suteikiančiais riešutais. Mūsų „bestseleris“ Pistacijų tortas gardintas riešutais ne tik kepant biskvitą, jų yra ir švelniame grietinėlės kreme. Pistacijų tendenciją pastebėjome jau seniai ir matome, kad jis tik augs.
Kokteilių įkvėptos naujienos
Visą mūsų gyvenimą, pasirinkimus, įspūdžius galime apibūdinti kaip „fusion“ – suliejimas, jungimas kažkada atrodžiusių nederančiais dalykų. Pripratome prie „fusion“ virtuvės, rūbų mados, kitų gyvenimo sričių stilistikos pokyčių. Šiuokart įdomi tendencija – tai, kas buvo būdinga kokteiliams, gėrimams, drąsiai ateina į konditeriją per skonį, ingredientų derinimą. Klientai džiaugėsi, kai pasirodė mūsų tartaletė „Mohito“ su mėta ir baltuoju romu, nes tai buvo pažįstama ir drauge nauja, nepatirta. Kuo toliau, tuo labiau nebestebins kokteilių ir kitų gėrimų ar su konditerija nesusijusių patiekalų ar produktų įkvėpti skonio deriniai ir ingredientai.
Sveikatai palankesni gardumynai
Pagreitį įgavusi tendencija Europoje ir pasaulyje tik stiprės, ką rodo ir susidomėjimas mūsų gaminiais be glitimo, veganiškais, jogurtiniais (mažiau pieno riebalų), su sumažintu cukraus kiekiu. Neapsigaukime, konditerijos gaminys niekada nebus be cukraus, sviesto ar augalinių riebalų, grietinėlės, šokolado, riešutų – kitaip jis praras prasmę! Kai linksma, mėgaujamės ir dalinamės pyragaičiu, kai liūdna, taip pat ieškome ko nors saldaus. Ir viskas gerai, jei laikomės subalansuotos mitybos – viskas turi savo vietą ir laiką. Konditeriai reaguoja į žmonių poreikius, norus, lūkesčius. Specialiai perkame miltus be glitimo atskiriems gaminiams, nes suprantame, jog daugėja žmonių, turinčių netoleranciją.
Mūsų „Veganiškas“ tortas ir pyragaičiai mėgiami žmonių, kurie šiaip gyvenime nėra veganai. Tiesiog natūralūs ingredientai, subalansuotas skonis, avokadų ir laimo citrinos derinys patvirtina, kad esame atviri išbandyti naujus derinius, priimame pokyčius ir sugebame derinti tradicijas ir inovacijas.
Apie dekoravimo ir vestuvinių tortų madas bei tendencijas pasidalinsime kitame įraše.