Aukšti, prabangūs tortai – ne tik skonio, bet ir konstrukcijos meistriškumo išbandymas
Pabandykime atlikti “minties” eksperimentą. Įsivaizduokite, kad vieną ant kito dedate puraus biskvito sluoksnius, juos pertepdami įvairiais gardžiais, minkštais, gerai įsigeriančiais kremais. Net mintimis galite jausti, kaip kylant į viršų menamas tortas svyra, smuka, apatiniai sluoksniai vis labiau yra slegiami augančio svorio. Toks tortas niekada neturės gražios formos, o vežant į…
NAUJIENA! “Vasaros dvelksmas” – saulėtų dienų prisiminimas visus metus
Svajinga, saulėta, šilta vasara visus metus lieka mūsų prisiminimuose. Savo nauju tortu „Vasaros dvelksmas“ mes padėsime jums visus metus tarsi iš naujo patirti pačias nuostabiausias vasaros akimirkas. Įspūdingo skonio torto pagrindas – braškių skonio japoniškas biskvitas, pagardintas kokoso musu su mango ir braškių kiuli, bei krembriule su mangais ir pasiflorais….
NAUJIENA! Tortas “Kontriu” – prabangos ir „Cointreau” gerbėjams
Juodas belgiškas šokoladas, natūralūs apelsinai, apelsinų likeris „Cointreau”, traškus apelsinų skonio morengas – ar bereikia tęsti ir pasakoti, koks įspūdingas, prabangus ir stebinantis mūsų sukurtas naujas tortas „Kontriu“? Jau supratote, kad šį tortą rekomenduojame suaugusiesiems, nors visi žinome, kad konditerijos gamyboje alkoholiniai gėrimai turi labai aiškią paskirtį – sustiprinti skonį,…
Vestuvinis tortas: prasmė, istorijos ištakos, naujos tendencijos
Vestuvinio torto prasmės ištakos siekia seniausius laikus. Legendos apie tai, kad vestuvinis tortas simbolizuoja sėkmę bei vaisingumą, mus pasiekė iš senovės romėnų ir graikų laikų – tų dienų, kai prasidėjo šio įspūdingojo saldaus stalo pasididžiavimo kelionė. Tiesa, istoriniuose šaltiniuose minima, kad pirmieji tortai buvo ne kas kita, o specialiai šiai…
Kokias madas demonstruos tortai šiemet?
Pokalbiui apie tortų ir desertų madas, tendencijas pakvietėme Rimą Tataurovę, „Bijolos“ gamybos vadovę. Kiek dažnai keičiasi tortų, desertų mados, kas sezoną ar rečiau? Mados, galima sakyti, yra visose srityse. Kartais jos būna pagrįstos emocijomis, padiktuotos rinkodaros specialistų, o kartais – mokslo, inovacijų ir patirties. Pirmiausia nelabai įmanoma sulyginti tortų ir…
Kuo pasaulį žavi keksiukai?
Visi mėgstame mielus, mažus, žaismingus ir visada skanius keksiukus. O kokia gi šio gardumyno, užvaldžiusio pasaulį, istorija? Tam tikros formos pyragėliai egzistavo nuo senų senovės, o šiandien pažįstamus apvalius pyragėlius, dekoruotus glaistu, galime rasti jau XVII amžiuje. Tačiau tikrą populiarumą jie įgavo tobulėjant kepimo priemonėms: geresnėms krosnelėms, metalinėms pyragėlių formoms…
Mokomės iš geriausių: įspūdžiai iš tarptautinės konditerių parodos Birmingeme
Pabandykime įsivaizduoti Žalgirio areną pilną pačių įspūdingiausių, fantastiškai dekoruotų tortų ir kitų konditerijos gaminių! Spalvos, formos, išraiškingos figūros, pasakų siužetai – viskas sukurta talentingų Europos konditerių rankomis. Taip atrodė kasmetinė tarptautinė „Cake International“ paroda Birmingeme, JK, kurioje „Bijolos“ meistrai lankėsi lapkričio 4-6 dienomis. Paroda skirta profesionalams ir sukuria puikias galimybes…
Į saldų kolekcijos pristatymą „Bijolos“ cukrainėje sugužėjo žinomi žmonės iš visos Lietuvos – mada domėjosi ir režisierius Emilis Vėlyvis
Mada ir skonis – tai raktažodžiai, suvienyję į vieną bendrą vakarėlį kūrėjus, savo meistryste džiuginančius skirtingose srityse. „Supratome, kad yra dalykų, kurie mus vienija. Pasaulinės aktualijos neaplenkia ir Lietuvos: jei laisvalaikio apranga – tai jau prabangesnė, jei desertai – tai be glitimo, pridėtinio cukraus ir iš natūralių ingredientų“, – renginio…
Unikalios “Bijolos” naujienos skonio gurmanams
Naujasis tortas “Intriga” – tikra mįslė drąsiems ragautojams. Mūsų konditeriai išties pasistengė suderinti įprastai nederinamus produktus – avietes ir pomidorus! Skamba intriguojančiai? O jei pasakysime, kad skonių puokštę papildo spanguolės? Sutinkame, kad nutolome nuo įprasto derinio, tačiau mes – „Bijola“, mokantys ir drįstantys eksperimentuoti. Sujungti į vieną derinį švelnia gaiva…
Kviečiame į gardėsių pasaulį: tapkite pardavėja/-u cukrainėje Vilniuje
Kaip gimsta įspūdingai dekoruoti tortai – prilygsta meno kūriniui
Įspūdingas, personalizuotas ir, žinoma, skanus tortas – kiekvienos šventės akcentas. Konditeriai kasmet priversti vis labiau palaužyti galvą, kuo nustebinti klientus. „Viskas įmanoma, kai nenustoji tobulėti ir nuolat mokaisi, semiesi tarptautinės patirties“, – sako proginių tortų gamybos lyderės – įmonės „Bijola“ viena iš įkūrėjų ir vadovių Jolanta Valaikienė. Skaitykite daugiau:…
Cukrainių darbo laikas šventiniu laikotarpiu
Informuojame apie cukrainių darbą švenčių dienomis Artėjančios šventės keičia mūsų cukrainių darbo laiką. Gruodžio 24 d. visos cukrainės Vilniuje ir Kaune dirbs 9:00 – 18:00 val. Atkreipiame dėmesį, kad cukrainės V. Lašo g. 2 / Eivenių g. 21 darbo laikas 8:00 – 17:00 val. Gruodžio 25 d. mes, kaip ir visas…