Konditerijos puošybos ekspertai prognozuoja, kad drauge su gėlėta rūbų audinių mada gėlės vis tvirčiau žengia į konditerijos dekoro pasaulį. Nenuostabu, kad technologijų apsuptyje žmonės vis labiau gręžiasi į gamtą. Įprasta tortus, ypač iškilmingų progų, vestuvinius, gausiai dekoruoti gėlėmis, kurios formuojamos iš cukraus masės. Įmantrių ar kuklesnių, natūralias primenančių gėlių ant tortų matysime vis daugiau, nes jos suteikia puošnumo, romantikos, šventinės nuotaikos – juk ir sveikiname dovanodami gėlių puokštes.

Naujiena – šaltyje džiovintos natūralios gėlės

Lietuvoje naujiena – vestuvinių tortų puošyba natūraliomis šaltyje džiovintomis gėlėmis. Džiaugiamės, galėdami vieni pirmųjų jauniesiems pasiūlyti tradicinėmis ir lauko gėlėmis puoštų vestuvinių tortų. Liofilizuotais, šaltyje džiovintais gėlių žiedais ar gėlių žiedlapiais, puikiai tinkančiais kulinarijos bei konditerijos gaminiams dekoruoti, papuoštus tortus pirmiausia pamėgs nuotakos, kurias kasdien įkvepia mada ir gamta.

Kas yra liofilizacija?

Liofilizacija – tai produkto džiovinimas šalčiu. Liofilizuojant sušalęs vanduo iš produktų pašalinamas jį išgarinant žemoje temperatūroje. Liofilizuojant iš produktų pašalinama iki 97 % vandens. Džiovinti šalčiu galima beveik viską – daržoves, vaisius, uogas, grybus, mėsą, sūrį, varškę ar net pieną ir valgomuosius ledus. Šiuo metodu sušaldytos gėlės, gėlių žiedlapiai puikiai išlaiko natūralią spalvą, tinkami ir saugūs dekoruoti konditerijos gaminiams. Daugelis jau įprato valgyti liofilizuotas uogas, kurių gausu parduotuvių lentynose. Neabejojame, kad natūralias, vasaros pievas ir sodus primenančias gėles pamėgs ne tik nuotakos, bet ir kitoms progoms tortų ieškantys klientai.

Gėlėmis puošti tortai puikiai atitinka visus šiuolaikinio žmogaus interesus: natūralumas, gamta, tikrumas – ir tiesiog atrodo nuostabiai! Kartu tai ir originalumas, kurio taip siekia kiekviena šiuolaikinė moteris.