Joks karantinas negali sustabdyti mūsų konditerių kūrybinių minčių ir noro kurti bei stebinti mūsų klientus. Puikus metas išbandyti ir namuose padaryti įspūdingą skonio šventę. Neabejojame, patiks išrankiausiems gurmanams, ieškantiems nepatirto skonio, netikėtų derinių ir norintiems atrasti žinomų ar mažiau pažįstamų ingredientų subtilumą. O gal bus tiesiog netikėta, bet labai maloni patirtis su šeima pasimėgauti ypatingo skonio tartaletėmis ir įprastą vakarą paversti švente.

Didžiuojamės, galėdami jums pateikti tartaletę „Mohito“ skonio, tartaletę su baziliku ir tartaletę su avietėmis ir levandomis. Visos be glitimo!

„Mohito“ skonio tarteletė

Gaivus, daugelio mėgstamas, Mojito kokteilis atkeliavo pas mus iš Kubos. Mojito (Mochito) pagrindą sudaro baltasis romas, žalioji citrina ir šviežios mėtos lapeliai.

Kaip mūsų konditeriams pasisekė sukurti šį skonį? Atsakymas – įdare daug įdomių natūralių ingredientų. Pradėkime nuo bergamotės. Bergamotė – tai visžalis citrusinis medis su pailgais žaliais lapais ir dideliais stipriai kvepiančiais žiedais. Arbatos gamintojai bergamotę naudoja aromatizuodami arbatas. O štai Italijoje iš jos gaminamas džemas – ragavusieji pripažįsta, kad jis yra labai originalaus skonio. Mes naudojame bergamotės tyrės sluoksnį ir kremą iš bergamotės tyrės, balto šokolado, grietinėlės, dedame kiaušinių trynių, sviesto. Gardiname gaiviu mėtų sluoksniu iš natūralių mėtų lapelių, šlakeliu romo, aromato puokštę papildo žaliosios citrinos. Yra plonas biskvito sluoksnelis be glitimo (gaminamas iš miltų be glitimo), dedame mėtų lapelių ir žalios citrinos žievelių. Skamba puikiai, ar ne? Dar didesnis įspūdis paragavus. Skanaus!

Tartaletė su baziliku

Pažįstame baziliką, jis puikiai tinka gardinti itališkos virtuvės, ir ne tik, patiekalus. Tačiau ar  esate ragavę saldumyną su baziliku? Metas išbandyti, nes mūsų konditeriai sukūrė išties nepakartojamą skonį.

Įdarui gaminamas baziliko kremas iš baziliko lapelių, grietinėlės, balto šokolado, citrinų sulčių, saldintas gliukozės sirupu. Tarsi to būtų maža, skonis praturtinamas specialiu obuolių lengvu kremu, kuriame obuolių piurė, cukrus, baltas šokoladas, subtilumo suteikia citrinų sultys. Belieka tik įsivaizduoti, kokį nuostabų derinį pajausite valgant, kur į vieningą simfoniją susilieja originalus baziliko aromatas, šokolado turtingumas ir obuolių bei citrinų gaiva. Biskvitas gaminamas iš migdolų miltų, be glitimo.

Tartaletė su avietėmis ir levandomis

Romantiškai nusiteikusiems gurmanams – aviečių ir levandų puokštė. Pradėkime nuo levandų putėsių („muso“): levandų žiedai, baltas šokoladas, kiaušinių tryniai, natūrali grietinėlė ir, žinoma, meistrų išmonė bei kūryba. Toliau ypatingą skonį kuria aviečių tyrė ir aviečių sirupas, o netikėtumo įspūdį sukuria traškutis, atnešantis migdolų ir lazdyno riešutų švelnumą. Liofilizuoti (šalčiu džiovinti) levandų žiedai kiekvieną nuteiks svajingai ir romantiškai.

Visi gardumynai yra be glitimo – drąsiai gali ragauti ir jautrūs žmonės. Kaip pavyksta išvengti glitimo? Tartaletės pagrindas kepamas iš ryžių, migdolų, kukurūzų miltų, kurie gaminiui suteikia traškumo ir padeda išvengti glitimo. Biskvitas taip pat kepamas iš miltų be glitimo.

Kviečiame patogiai užsisakyti internetu, o saugiai atsiimti nurodytoje cukrainėje: https://bijola.lt/cukrainiu-kontaktai/

Malonių akimirkų!