Atrodo, keistas žodžių junginys „nekepti tortai”, tačiau šie gardėsiai vis labiau populiarėja Lietuvoje. Mes taip pat sulaukiame klausimų apie nekeptus tortus, matome vis daugiau tokių paieškų internetinėje erdvėje.

Nekeptas tortas – tai natūralių ingredientų gaminys, neturintis jokių keptų ar kitaip gamintų sudedamųjų dalių. Nenustebinsime, jei pasakysime, kad tokiam tortui reikia ne tik gerai sukurtos receptūros, tinkamų produktų, bet ir technologinio meistriškumo. Juk norime, kad tortas būtų skanus, derėtų ingredientų skonių „spalvos”, turėtų puikią išvaizdą, subtilią puošybą ir būtų tvirtas, jog galėtumėm nešti, vežti, dovanoti, gėrėtis ant šventinio stalo.

Mūsų meistrės sukūrė „Veganišką” tortą, kuris yra natūralus, nekeptas, o jo sudėtis tenkina pačių reikliausiųjų poreikius: tinka ieškantiems subtilaus skonio, sveikatai palankesnio varianto, veganams, jame nėra pridėtinio cukraus – naudojamas natūralus agavų sirupas. Ypatingą torto skonį kuria avokado tyrė ir citrinų sultys, torto pagrindą sudaro datulės ir lazdyno riešutai.

Tikime, kad šis natūralių ingredientų tortas sulauks pripažinimo tarp reiklių gurmanų.