Didelio populiarumo ir susidomėjimo sulaukė mūsų naujų vasaros tortų kolekcija. Norime plačiau supažindinti, kaip kūrėme šiuos tortus, kokie ingredientai, kas juos daro lengvus, purius ir puikiai tinkančius vasaros šventėms.

Putėsiai – iš tradicinės prancūzų virtuvės

Kuo ypatingi mūsų vasaros tortai ir kodėl mes juos vadiname prancūziška konditerija? Paslaptis paprasta – juos gaminame iš vaisių, uogų ar grietinėlės putėsių. Prancūzų musas (pranc. „mousse“ – liet. „puta“) – tai tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas, saldus desertas, gaminamas iš vaisių, uogų sulčių, vynuogių vyno, šokolado, kavos, kakavos ir kitų komponentų. Dėl tekstūros, lengvumo, gaivaus skonio putėsiai vis labiau įsitvirtina konditerijos viršūnėje ne tik kaip atskiras desertinis patiekalas, bet ir kaip tortų sudėtinė dalis.

Vasaros tortai iš vaisių, uogų ir putėsių

Jau žinome, kas yra musas arba putėsiai. Tortams putėsius gaminame iš įvairių vaisių, uogų, nes norime kiekvienam tortui suteikti ypatingą nepakartojamą skonį. „Pasiflorų“ tortą sudaro Valrhonos pasiflorų ir balto šokolado musas, „Pina colada“ torte – kokosų ir grietinėlės musas, o „Aksominiame“ torte – pieninio šokolado ir grietinėlės musas. Tortus gardiname vasaros skoniais: braškėmis, mėlynėmis, šaltalankiais. Įvairovei terpiamas kepto biskvito sluoksnelis.

Putėsių tortai jautrūs, juos lengvai galime pažeisti veždami, jie praras formą, jei neatsargiai trinktelėsime, stuktelėsime. Jie, kaip ir visi gardėsiai, tirps, jei laikysime šiltai, saulėtoje vietoje.

Rūpestingai patiekite, su meile dalinkite – skanaus!