Vestuvinio torto prasmės ištakos siekia seniausius laikus. Legendos apie tai, kad vestuvinis tortas simbolizuoja sėkmę bei vaisingumą, mus pasiekė iš senovės romėnų ir graikų laikų – tų dienų, kai prasidėjo šio įspūdingojo saldaus stalo pasididžiavimo kelionė. Tiesa, istoriniuose šaltiniuose minima, kad pirmieji tortai buvo ne kas kita, o specialiai šiai progai iškepta duona. Vėliau jie tapo panašūs į šiandieninius vaisinius pyragus. Puošnesnius tortus, kurie tapo svarbūs ne tik kaip pagrindiniai iškilmių desertai, bet ir kaip jaunavedžių socialinio statuso įrodymas, konditeriai ėmė ruošti XVIII amžiuje. 

Bėgant šimtmečiams, keitėsi ne tik tortų dizainas, bet ir jų ragavimo reikšmė. Daugelyje kultūrų imta tikėta, jog nuotaka bei jaunikis pasidalindami pirmu torto gabalėliu taip be žodžių pažada vienas kitą visada saugoti. O kalbant apie svečius, manoma, kad torto valgymas po to, kai pora jį pjaustė, atneš sėkmę.

Dviejų aukštų tortas Bijola.lt
Perlamutrinis tortas su bijūninėm rožėm Bijola.lt
Vestuvinis tortas su auksu ir uogytėmis Bijola.lt

Saldaus stalo tendencija auga ir stiprėja 

Dabartinės technologijos ir žinios leidžia sukurti daugiau vientisumo įvairovėje. Vestuvės dažnai būna teminės, jaunieji nori suderintos ir vientisos estetikos, tačiau nori atliepti ir visų svečių poreikius. Populiariausia gaminti keleto aukštų tortus, tačiau kiekvienas torto aukštas pasirenkamas skirtingų skonių ir dažnai skoniai būna labai kontrastingi: vienas labai saldus, o kitas gaivus. Taip pat išlieka tendencija gaminti ne tik tortus, bet ir priderintus mažesnius desertus prie torto. Dažnai sukuriamas visas desertų stalas. Šalia torto priderinami ir įkomponuojami keksiukai, pyragėliai ir kiti smulkesni desertai, taip sukuriama ypatinga ir šventinė, šiuo metu tikrai mėgstama desertų erdvė.

Jauniesiems, kurie ateina pasitarti, užsisakyti vestuvinio torto ir viso saldaus stalo, mes primename, kad gardumynai yra daugiau, nei saldi akimirka šventės metu. 

Tad, nesvarbu, ar vestuvėse pasirinksite vieną vestuvinį tortą, daugybę keksiukų ar kitokius mėgstamus saldumynus, jau žinote, kodėl šie žaviai papuošti konditerijos šedevrai yra svarbūs. Jei turite bet kokių klausimų dėl vienos iš šiuolaikinių vestuvių puošmenų – saldaus stalo, būtinai pasikalbėkite su mūsų „Bijola“ komanda. Mielai pasirūpinsime, kad Jūsų didžioji diena būtų tokia, apie kokią svajojote. 

Bijola.lt saldus desertų stalas 2
Bijola.lt saldus desertų stalas 3
Bijola.lt saldus desertų stalas

 

Degustacinis rinkinys – geriausias būdas išsirinkti norimą skonį

Geriausias sprendimas užsisakyti degustacinius rinkinius, kad neskubėdami galėtumėte pasimėgauti desertais ir nuspręsti, kuris yra jūsų favoritas. Jei svajojate apie kelių aukštų tortą, atkreipkite dėmesį į tai, kad kiekvienas jų gali būti skirtingas. Svarbus niuansas – pirmiems aukštams reikėtų rinktis tvirtesnius tortus.

Tortą derinkite prie bendros šventės temos. Įvairaus skonio, subtilių formų, šventiškai papuošti gardumynai – tai, ko reikia džiugesio ir meilės akimirkai sukurti! 

 

„Bijola“ meistrų rekomentacijos saldžiam stalui: 

30 žmonių:

  1. Tortas 2 aukštų – 4 kg
  2. Mini pasiflorų pyragėliai 16 vnt
  3. Mini aksominiai pyragėliai 14 vnt
  4. Desertai „Mango“ 10 vnt*
  5. Desertai „Pistacijų“ 10 vnt*
  6. Desertai „Pavlovos“ 10 vnt*
  7. Macarons 0,8 kg

 

50 žmonių:

  1. Tortas 3 aukštų – 8 kg
  2. Mini pasiflorų pyragėliai 24 vnt.
  3. Mini aksominiai pyragėliai 16vnt.
  4. Desertai „Mango“ 12  vnt*
  5. Desertai „Pistacijų“ 10 vnt*
  6. Desertai „Pavlovos“ 10 vnt*
  7. Macarons 1 kg

 

Desertai patiekiami vienkartiniuose arba stikliniuose indeliuose

 

Stebinančių, saldžių, netikėtų ir labai malonių akimirkų Jums ir Jūsų mylimiems žmonėms! Juk santykiai gali būti saldūs, kaip šokoladas, ir gaivūs, kaip šviežia braškė!