On:

Pabandykime atlikti “minties” eksperimentą. Įsivaizduokite, kad vieną ant kito dedate puraus biskvito sluoksnius, juos pertepdami įvairiais gardžiais, minkštais, gerai įsigeriančiais kremais. Net mintimis galite jausti, kaip kylant į viršų menamas tortas svyra, smuka, apatiniai sluoksniai vis labiau yra slegiami augančio svorio. Toks tortas niekada neturės gražios formos, o vežant į šventės vietą, tikėtina, matysite beformę masę, tikrai neprimenančią torto. Šis vaizduotės žaidimas daugelį paskatins paklausti: “Ką daro konditeriai, kad mūsų šventiniai, ypač vestuviniai, tortai būtų šspūdingo grožio, savo formą ir puošybą išlaikytų iki kulminacinės akimirkos?”

Į pagalbą – specialios priemonės

Iš tiesų į pagalbą tortų meistrams, nesvarbu, kurioje pasaulio šalyje jie dirba, ateina specialios priemonės: laikikliai ir padėkliukai. Būtent įmantriems, dideliems konditerijos šedevrams kurti gaminami specialiai pritaikytos priemonės, kurios padeda išlaikyti gaminio formą. Prieš dedant antrą, trečią torto aukštą, klojamas padėkliukas, kuris tolygiai paskirsto ir taip sumažina svorio įtaką apatiniam torto sluoksniui. Perdengus sluoksnius padėkliukais, tortas nesukris, kiekvienas torto aukštas išlaikys savo formą. Kartais reikia padėti tortui nesvirti, stovėti tiesiai ir tvirtai. Tam naudojami specialūs atraminiai pagaliukai. Jūs galite paklausti: “Tai kodėl negaminate tvirto torto su mažiau kremo, su, pavyzdžiui, riešutais ar kitais tvirtesniai ingredientais?” Gaminame! Tačiau suprantame tuos klientus, kuriems norisi lengvumo, skonio įvairovės kiekviename torto aukšte, net sluoksnyje. Didelių, aukštų tortų tvirtinimas – įprasta ir visuotinai priimta praktika visame pasaulyje. Jokios  konditerijos “aukštos mados” kepykloje nerasite torto, nesutvirtinto specialiomis priemonėmis. Tie, kurie lankosi tarptautinėse konditerijos meistrų parodose, gali daug papasakoti apie sudėtingų tortų konstrukcijų meistrystę.

Tinka naudoti maisto produktuose

Svarbu žinoti, kad šios priemonės yra gaminamos iš medžiagų, kurios gali liestis su maistu, yra nekenksmingos žmonėms, nedaro jokio poveikio gaminio skoniui. Mūsų įmonėje kiekvienas padėkliukas ar laikiklis turi gamintojo ar tiekėjo sertifikatą, kurį išduoda akredituotos laboratorijos, atsakingos už maisto saugą. Esame įpratę prie vienkartinių saugių priemonių medicinoje, taip ir maisto pramonėje – kiekvienas daiktas, besiliečiantis su maistu ar naudojamas maisto gamyboje, pakuotėje yra saugus žmonėms, turi konkrečią paskirtį ir tikslą.

Kaip pagamintas mano tortas?

Šis klausimas bene aktualiausias jaunavedžiams, kuriems patinka ir nori savo šventėje torto pjovimo tradicijos, akcento, simbolizuojančio, jog jauna šeima pasirengusi dalintis gyvenimo džiaugsmais ir rūpesčiais tarpusavyje ir su artimais žmonėmis, bičiuliais. Mūsų pardavėjos, atiduodamos užsakytą tortą, visada perspėja, jog tarp sluoksnių yra padėkliukas, laikantis torto aukštus. Taip pat ant pakuotės dedami informaciniai lipdukai apie torte naudotas tvirtinimo priemones.

Dabar, jau žinodami gamybos ypatumus ir patys galite drąsiai klausti, ar yra torto konstrukciją prilaikančių priemonių. Supratus, kaip pagamintas įspūdingas šventinis tortas, niekada nekils problemų pjaustant, dalinantis, gardžiuojantis įvairiais skoniais, kurie būna labai skirtingi kiekviename torto sluoksnyje. Tame ir slypi žavesys, jog ypatingos dienos tortas gali stebinti, džiuginti, patikti kiekvienam, nors mes patys esame labai skirtingi.

Sekmadienis Pirmadienis Antradienis Trečiadienis Ketvirtadienis Penktadienis Šeštadienis Sausis Vasaris Kovas Balandis Gegužė Birželis Liepa Rugpjūtis Rugsėjis Spalis Lapkritis Gruodis