Vestuvinis tortas: prasmė, istorijos ištakos, naujos tendencijos
Vestuvinio torto prasmės ištakos siekia seniausius laikus. Legendos apie tai, kad vestuvinis tortas simbolizuoja sėkmę bei vaisingumą, mus pasiekė iš senovės romėnų ir graikų laikų – tų dienų, kai prasidėjo šio įspūdingojo saldaus stalo pasididžiavimo kelionė. Tiesa, istoriniuose šaltiniuose minima, kad pirmieji tortai buvo ne kas kita, o specialiai šiai…
Kokias madas demonstruos tortai šiemet?
Pokalbiui apie tortų ir desertų madas, tendencijas pakvietėme Rimą Tataurovę, „Bijolos“ gamybos vadovę. Kiek dažnai keičiasi tortų, desertų mados, kas sezoną ar rečiau? Mados, galima sakyti, yra visose srityse. Kartais jos būna pagrįstos emocijomis, padiktuotos rinkodaros specialistų, o kartais – mokslo, inovacijų ir patirties. Pirmiausia nelabai įmanoma sulyginti tortų ir…
Kuo pasaulį žavi keksiukai?
Visi mėgstame mielus, mažus, žaismingus ir visada skanius keksiukus. O kokia gi šio gardumyno, užvaldžiusio pasaulį, istorija? Tam tikros formos pyragėliai egzistavo nuo senų senovės, o šiandien pažįstamus apvalius pyragėlius, dekoruotus glaistu, galime rasti jau XVII amžiuje. Tačiau tikrą populiarumą jie įgavo tobulėjant kepimo priemonėms: geresnėms krosnelėms, metalinėms pyragėlių formoms…
Mokomės iš geriausių: įspūdžiai iš tarptautinės konditerių parodos Birmingeme
Pabandykime įsivaizduoti Žalgirio areną pilną pačių įspūdingiausių, fantastiškai dekoruotų tortų ir kitų konditerijos gaminių! Spalvos, formos, išraiškingos figūros, pasakų siužetai – viskas sukurta talentingų Europos konditerių rankomis. Taip atrodė kasmetinė tarptautinė „Cake International“ paroda Birmingeme, JK, kurioje „Bijolos“ meistrai lankėsi lapkričio 4-6 dienomis. Paroda skirta profesionalams ir sukuria puikias galimybes…
Į saldų kolekcijos pristatymą „Bijolos“ cukrainėje sugužėjo žinomi žmonės iš visos Lietuvos – mada domėjosi ir režisierius Emilis Vėlyvis
Mada ir skonis – tai raktažodžiai, suvienyję į vieną bendrą vakarėlį kūrėjus, savo meistryste džiuginančius skirtingose srityse. „Supratome, kad yra dalykų, kurie mus vienija. Pasaulinės aktualijos neaplenkia ir Lietuvos: jei laisvalaikio apranga – tai jau prabangesnė, jei desertai – tai be glitimo, pridėtinio cukraus ir iš natūralių ingredientų“, – renginio…
Unikalios “Bijolos” naujienos skonio gurmanams
Naujasis tortas “Intriga” – tikra mįslė drąsiems ragautojams. Mūsų konditeriai išties pasistengė suderinti įprastai nederinamus produktus – avietes ir pomidorus! Skamba intriguojančiai? O jei pasakysime, kad skonių puokštę papildo spanguolės? Sutinkame, kad nutolome nuo įprasto derinio, tačiau mes – „Bijola“, mokantys ir drįstantys eksperimentuoti. Sujungti į vieną derinį švelnia gaiva…
Kviečiame į gardėsių pasaulį: tapkite pardavėja/-u cukrainėje Vilniuje
Kaip gimsta įspūdingai dekoruoti tortai – prilygsta meno kūriniui
Įspūdingas, personalizuotas ir, žinoma, skanus tortas – kiekvienos šventės akcentas. Konditeriai kasmet priversti vis labiau palaužyti galvą, kuo nustebinti klientus. „Viskas įmanoma, kai nenustoji tobulėti ir nuolat mokaisi, semiesi tarptautinės patirties“, – sako proginių tortų gamybos lyderės – įmonės „Bijola“ viena iš įkūrėjų ir vadovių Jolanta Valaikienė. Skaitykite daugiau:…
Cukrainių darbo laikas šventiniu laikotarpiu
Informuojame apie cukrainių darbą švenčių dienomis Artėjančios šventės keičia mūsų cukrainių darbo laiką. Gruodžio 24 d. visos cukrainės Vilniuje ir Kaune dirbs 9:00 – 18:00 val. Atkreipiame dėmesį, kad cukrainės V. Lašo g. 2 / Eivenių g. 21 darbo laikas 8:00 – 17:00 val. Gruodžio 25 d. mes, kaip ir visas…
Nuo lapkričio 8 d. laikinai nedirbs cukrainė Vilniuje, Fabijoniškių g. 2
Pranešame mieliems klientams, kad nuo lapkričio 8 dienos laikinai nedirbs mūsų cukrainė Vilniuje, Fabijoniškių g. 2. Norime prieš šventes lankytojus pakviesti į atsinaujinusią, jaukią, pilną tortų, pyragų ir desertų cukrainę. Duris užveriame tik trumpam – kol vyks renovacijos darbai. Apie cukrainės darbo pradžią pranešime atskirai. Jei norėsite apsilankyti…
Naujiena: nepakartojamas kavos ir Valrhonos šokolado tortas bei pyragaičiai
Norime nuolat stebinti ir džiuginti klientus, todėl nepaliaujame mokytis, semtis naujienų iš geriausių pasaulio konditerių, eksperimentuoti ir, svarbiausia, klausyti, ko norite Jūs. Taip po ilgų ieškojimų gimė naujas skonis, kuriame deriname visiems pažįstamą ir mėgiamą kavos bei šokolado skonį su subtiliai įterptu traškučiu bei trapiu nesaldžiu pagrindo sluoksniu. Vienu metu…
“Pavlova” – lengvas kaip Anos Pavlovos gulbės skrydis
Visada įdomu pakeliauti istorijos vingiais, kuriuose gausu mitų, fantazijos, pasakojimų, neįprastai ir jaudinančiai pasivejančių mus iš šimtametės praeities. Skanaudami „Pavlovos“ tortą retas susimąstome, kas jį sieja su viena garsiausių pasaulyje XX a. pradžioje minias susižavėjusių žiūrovų įvairiose šalyse jaudinusių ir kerėjusių balerinų. Visi ja žavėjosi, Pavlova buvo vadinama „dieviška“ ir…